Türklerin hayatı

--------------------------------------------------------------------------------

Türklerin hayatı, tarihin akışı içerisinde tetkik edildiğinde; devletin idari, adli ve zabıta hizmetlerinin komutanlarca veya başbuğlarca yürütüldüğü görülür. Eski Türklerde Başbuğ, Kağan, Hakan diye anılan hükümdarlar aynı zamanda emniyet ve asayiş hizmetleriyle bizzat uğraşmışlardır. Orhun Kitabeleri’nde Yargan olarak geçen ve Hakanların emrinde, emniyet ve asayişi sağlayan bir zabıtanın bulunduğu bilinmektedir.

Selçuklularda "Surta", Osmanlılarda "Subaşı"lar, daha sonraları "Zaptiye"ler ve müteakiben yakın tarihte "Jandarma" emniyet ve asayiş hizmetlerini yürüten askeri kolluk teşkilatları olarak görülmektedirler.



Osmanlı Devletinde, kazalarda Kadılar emrindeki Subaşılarla,sancaklarda Mirliva veya Sancak Beyleri eyaletlerde ise Mirmiran veya Beyler askeri ve mülki birer otorite olarak emrindeki askerlerle emniyet ve asayiş hizmetlerini yürütmüşlerdir.

Devletin başkenti İstanbul'da ise emniyet ve asayiş hizmetleri farklı bir teşkilat tarafından yürütülmüştür. Bu amaçla İstanbul'un içinde ve dışında asayiş karakolları açılmış ve bu karakollarda Karakullukçu denen Yeniçeriler görev almıştır. Yeniçeri Ağası, Cebecibaşı, Cebeciler, Kaptan Paşa, Topçubaşı ve Topçular, Bostancıbaşı ve Bostancılar, devletin emniyet ve asayişinin sağlanmasında görevli ve sorumlu isimler olarak tarihe geçmişlerdir.

18 Haziran 1826'da Yeniçeriliğin ortadan kaldırılmasından sonra emniyet ve asayiş hizmetleri; "Asakir-i Muntazama-i Mansuri","Asakir-i Muntazama-i Hassa" ve 1834 tarihinde Anadolu ve Rumeli'nin bazı eyaletlerinde "Asakir-i Redife" adı altında kurulan askeri teşkilatlar tarafından yürütülmüştür.

03 Kasım 1839’da ilan edilen Tanzimat Fermanı (Tanzimat-ı Hayriye – Gülhane Hattı Hümayunu) ile halkın can ve mal emniyetinin korunması görevi eyalet ve sancak valilikleri emrine gönderilen subaylar tarafından yürütülmüştür.

16 Şubat 1846 tarihinde Zaptiye Müşirliği kurulmuş, eyalet ve sancaklardaki Umuru Zaptiye hizmetleri doğrudan doğruya bu makama bağlanmıştır. Bu devreye "Tevhidi Zabıta" (zabıtanın birleştirilmesi) devresi de denilmektedir. Zaptiye Müşirliği, bir üst seviyedeki askeri bir makam olan "Seraskerlik" makamına bağlanmıştır. Böylece asıl görevi iç güvenlik ve düzeni sağlamak olan ve tek elden sevk ve idare edilen yeni bir askeri zabıta sınıfı doğmuştur.

1851 yılında Zaptiye Müşirliği’nin adı Zaptiye Kaymakamlığı olarak değiştirilmiştir.

14 Haziran 1869 tarihinde teşkilatın ilk nizamnamesi olan Asakir-i Zaptiye Nizamnamesi yürürlüğe konmuştur. Bu nizamname ile zabıta görev ve hizmetleri, yetki ve sorumluluklar hukuki bir çerçeve içine alınmıştır. Nizamname uyarınca her ilde bir Zaptiye Alayı kurulmuş, personeli piyade ve süvarilerden oluşmuştur. Ayrıca, alay, tabur, bölük ve takım teşkilatlanmasına gidilmiştir.

Jandarmanın 1839 Tanzimat Fermanından sonra kurulmuş olduğu, Tanzimat Fermanını takip eden (1840,1841...) yıllarında yayınlanan tayin kararnamelerinde Jandarma adına rastlanılmış ancak kuruluş günü kesin olarak tespit edilememiştir. J.Gn.K.lığı tarihi yazılması sırasında 893 ve 894 sayılı Jandarma Emirnamelerine rastlanılmış ve bunlarda yer alan emirlerden 1846 yılının gerçek kuruluş yılını yansıtmadığı anlaşılmıştır. Bu nedenle Asakiri Zaptiye Nizamnamesinin kabul tarihi olan 14 Haziran 1869'un "14 Haziran" ı ile Tanzimat Fermanının yayınlandığı 1839 yılı birleştirilerek, 14 Haziran 1839 Jandarmanın kuruluş tarihi olarak kabul edilmiştir

1877-1878 Osmanlı- Rus harbinden sonra Sadrazam Sait Paşa modern bir zabıta teşkilatı kurmak için İngiltere ve Fransa'dan subaylar getirtmiş, teşkilatlanmada değişiklik yapılmış ve 20 Kasım 1879’da Seraskerlik makamına bağlı Umum Jandarma Merkeziyesi kurulmuştur.

Jandarma, 1908 yılında II nci Meşrutiyet’in ilan edilmesinden sonra özellikle Rumeli’de büyük başarılar göstermiştir. Bunun üzerine teşkilat 1909 yılında yeniden düzenlenerek Harbiye Nezareti'ne bağlanmış ve Umum Jandarma Kumandanlığı adını almıştır..

Jandarma Birlikleri, 1914 yılında başlayıp 1918 yılında biten Birinci Dünya Savaşı ile 1919 yılında başlayıp 1922 yılında biten Kurtuluş Savaşımızda, hem iç güvenlik görevlerini sürdürmüşler hem de bir çok cephede Silahlı Kuvvetlerin ayrılmaz bir parçası olarak yurt savunmasına iştirak etmişlerdir. Jandarma Birliklerinin bu savaşlarda gösterdiği kahramanlıklar ve yararlılıklar her türlü övgünün üzerindedir.

Çanakkale Muharebelerinde , Bursa ve Gelibolu Seyyar Jandarma

Taburlarının kahraman askerleri anısına dikilen anıt ve buradaki şehitlik.

29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanından sonra, devletin birçok kuruluşunda olduğu gibi, Jandarma teşkilatında da reorganizasyon çalışmalarına bir plan çerçevesi içerisinde başlanılmıştır.

1918 yılında kapatılan Jandarma Astsubay Okulu İzmit'te yeniden açılmıştır. Sabit Jandarma Bölge Müfettişlikleri ve İl Jandarma Alay Komutanlıkları yeniden teşkilatlandırılmış, Seyyar Jandarma Birlikleri güçlendirilmiştir.



10 Haziran 1930 tarihinde 1706 Sayılı Kanun çıkarılmış ve Jandarma teşkilatı bu günkü hukuki statüsünü kazanmıştır.

1935 yılında Jandarma Subaylarının Harp Okulu'nda yetiştirilmesi esası kabul edilmiştir.

1937 yılında Jandarma Teşkilat ve Vazife Nizamnamesi yürürlüğe girmiştir.

1939 yılında Jandarma Teşkilatı; Sabit Jandarma Birlikleri, Seyyar Jandarma Birlikleri, Jandarma Eğitim Birlikleri ve Okullar olmak üzere üç grup halinde yeniden düzenlenmiştir.

1949 yılında nüfusu fazla olan illerde, polis görevli Jandarma Birlikleri kurulmuş ise de, bu birlikler 1960 yılında kaldırılmıştır.

1956 yılında yürürlüğe konan 6815 Sayılı Kanunla, bu tarihe kadar Gümrük Tekel Bakanlığına bağlı tümen seviyesinde askeri bir kuruluş olan Gümrük Umum Kumandanlığı tarafından yürütülen sınır, kıyı ve karasularımızın emniyet ve korunması ile gümrük bölgelerinde kaçakçılığı men, takip ve tahkik görev ve sorumluluğu Jandarma Genel Komutanlığı'na verilmiştir.

1957 yılında Jandarma Sınır Birlikleri tugaylar haline dönüştürülmüş, ayrıca Jandarma Eğitim Tugayları kurulmuştur.

1966-1967 yıllarında birden çok İl Jandarma Komutanlığını bünyesine alan Jandarma Bölge Komutanlıkları kurulmuştur.

1968 yılında Diyarbakır'da Helikopter Bölük Komutanlığı adı altında ilk Jandarma Havacılık Birliği kurulmuştur.

1974 yılında Jandarma Komando Birlikleri ile Jandarma Havacılık Birlikleri Kıbrıs Barış Harekatı'na katılmış ve Kıbrıs Türkünün bağımsızlık mücadelesinde de ön saflarda yerini almıştır.

Jandarma Komandolar Kıbrıs Barış Harekatında

1982 yılında 2692 Sayılı Yasa ile kıyı ve karasularımızın korunması görevi Sahil Güvenlik Komutanlığı'na devredilmiştir.

1983 yılında 2803 Sayılı Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu yürürlüğe girmiştir.

1988 yılında 3497 Sayılı Yasa ile kara sınırlarımızın korunması ve güvenliğinin sağlanması görevi Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na verilmiş, ancak İran ve Suriye Sınırının bir kısmı ile Irak Sınırının tamamının sorumluluğu halen Jandarmada bulunmaktadır.

Jandarma birlikleri 1984 yılından günümüze kadar geçen süre içerisinde, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden PKK ve diğer terör örgütlerine karşı, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri olmak üzere bütün ülke sathında terörle mücadelenin en önemli unsuru olmuştur. Bu uğurda binlerce şehit ve yaralı veren Jandarma, bundan sonra da her ne pahasına olursa olsun ülkemizin birlik ve beraberliğini korumaya devam edecektir.

Tuğba Özay soluğu Antalya'da aldı






''Rulet Operasyonu'' soruşturması çerçevesinde 167 gündür tutuklu bulunan ve bugün tahliye edilen Tuğba Özay, Antalya'ya geldi.
24 Ocak 2008 22:38
Yazı boyutunu büyütmek için
Antalya Havalimanı'nda annesi Duygu Özay'ın karşıladığı Tuğba Özay, gazetecilerin soruları üzerine kararın kendisi için de süpriz olduğunu ifade ederek, ''İyiyim, hayat her yerde devam ediyor. Herkesin güçlü olması lazım'' dedi.

Yaklaşık 6 aydır cezaevinde olduğunu belirten Özay, ''en çok neyi özledin?'' sorusu üzerine, ''Kafam çok karışık. Sadece özgürlüğüme kavuşmuş olmanın mutluluğunu, bir yandan da sevdiğim birçok arkadaşımı orada bırakmış olmanın burukluğunu yaşıyorum'' diye konuştu.

Aylarca yabancılarla aynı koğuşta kaldığını ve koğuşlarında iki tane bebek olduğunu anlatan Özay, onları çok sevdiğini söyledi. ''Nereye gideceksin'' sorusuna Özay, ''Bilmiyorum, babamın talimatları doğrultusunda hareket edeceğim'' karşılığını verdi. Özay'ın, Antalya'nın Manavgat ilçesinde anne ve babasının yaşadığı çiftlikte kalacağı öğrenildi.

Cep Telefonundan Ücretsiz Televizyon İzleme



23 Ocak 2008 Çarşamba



Artık internet bağlantısına gerek kalmadan cep telefonunuzdan kesintisiz televizyon izleyebilceksiniz. Televizyonlu telefonda bulunan özellikler ise şöyle:

Türkiye'nin ilk televizyonlu cep telefonu Neox IS 21'i satışa sunuldu.

İnternet bağlantısı gerekmeksizin ücretsiz olarak televizyon izlenebilen Neox IS 21, yüksek görüntü kalitesi ve kullanım kolaylı gibi özelliğe sahip.

AF İletişim tarafından Türkiye'de satışa sunulan Neox IS 21'in üzerinde bulunan dahili tuner sayesinde, V/UHF bantlarında yayın yapan tüm televizyon kanallarını izlenebiliyor. 4 saat kesintisiz izlenebilme özelliğiyle de dikkat çeken üründe, 3.0 QCIF TFT LCD ekrana, 2.0 MP kamera, Java, Bluetooth, GPRS, MP3, SMS, Wap, handsfree, sesli arama ve ses kaydı gibi özellikler de sunuluyor

yazar ersines zaman: Çarşamba, Ocak 23, 2008 0 yorum bağlantılar

etiketler cepten tv izleme, Neox IS 21 den televizyon izleme

Aslanda Nonda endişesi

GALATASARAY Turkcell Süper Lig'de 27 Ocak Pazar günü deplasmanda Ankaragücü ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. Sakatlığı bulunan Nonda'nın Ankaragücü maçında oynanasının şüpheli olduğu açıklandı.
Yazıcı görünümü
Favorilerime ekle
Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçı öncesinde ısınırken Mehmet Topal ile girdiği bir pozisyonda sakatlanan Nonda'nın sol diz iç yan bağında oluşan sakatlığı nedeniyle bu sabah yapılan MR incelemesinde, birinci derecede zorlanma tespit edildiği, tedavisine devam edilen futbolcunun Ankaragücü maçında oynayıp oynamayacağının belli olmadığı ifade edildi.

Sakatlığı bulunan futbolculardan Hakan Balta'nın yarın Acıbadem Hastanesi'nde MR incelemesinden geçeceği, Hasan'ın da tedavisine sağlık merkezinde devam edildiği dile getirdi.

Lincoln ve Ayhan'ın tedavilerinin ardından salon ve sahada sağlık ekibi tarafından çalıştırılmaya devam edildiği, ağrıları olan Okan'ın iki gün dinlendirildiği vurgulandı.

Semih'in ise ameliyata hazırlık amacıyla yapılan tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarının sağlık merkezinde sürdüğü bildirildi.

Filistin'den insan portreleri

zehirlenen köpek hayata döndü


Zehirlenen köpek hayata döndü



Muğla'nın Bodrum ilçesinde tarım ilacıyla zehirlendiği belirtilen bekçi köpeği hayvanseverler tarafından yaşama döndürüldü.
23 Ocak 2008 23:31
Yazı boyutunu büyütmek için
Bodrum Hayvan Hakları Derneği'nde görevli veteriner Ali Tanakyazı, Bodrum Belediyesi Hayvan Barınağı'nda tedavi altına alınan köpeğin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Tanakyazı, "Gerçekten kötü bir durumda idi. Balıkçılar tarafından bulunmuş. Çırpınarak denize atmış kendini. Bize ulaşıldı. İlk gördüğümüzde hayatta kalacağına inanamadık. Çırpınmalar, kasılmalar vardı. Organik fosforlu tarım ilacının zehirlemesinin tipik belirtilerini gösteriyordu. Kusturduk, panzehire netice verdi ve o yaşamayı seçti. Zehir midesine dokunduğu için şu anda damardan besleniyor. Sağlığı gayet iyi" dedi.

www.haber7.com dan alınmıştır

Araç kundaklama Batmana sıçradı

Batman'da gece 21:30 sularında kimliği belirsiz kişi veya kişiler bir binaya ait otoparkta buluna iki aracı molotof atarak yaktılar.
23 Ocak 2008 22:55
Yazı boyutunu büyütmek için
Yılmaz Ekinci'nin haberi

Bir çok ilde yaşanan araç kundaklama olayları Batman’a sıçradı. Bu gece saat 21:30 sularında kimliği belirsiz kişi veya kişiler bir binaya ati otoparkta buluna iki aracı Molotof atarak yaktılar. Bir otomobil motoru tamamen yanarken bir pikap ise son anda alev almaktan kurtuldu.

Bu gece 8. cadde 1920 sokak ta bulana turan apartmanına ait oto parkta bulunan Selehattin Akın’a ait 72 AU 878 plakalı Renault markalı otomobil ile Niltap İnşaat Şirketine ait 72 DD 346s plakalı pikap atılan Molotof kokteyle yakıldı. Bina sakinlerini itfaiye ve polise haber vermeleri üzerin olay yerine gelen itfaiye yakılan araçları söndürdü.

Olay yeri inceleme ekibi yakılan araçlar üzerinde inceleme yaptı. Olayın yaşandığı yerde geniş güvenlik önlemi alan polis araç kundaklama olayı ile ilgili olarak geniş çaplı tahkikat başlattı. İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz yaşanan kundaklama olayı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Batman da ilk kez böyle bir olay yaşanıyor. Bir şey söylemek henüz çok erken araştırmalarımız devam ediyor” dedi

Malatya'da ilginç kaza: 6 yaralı

Malatya'da sulama kanalına düşen otomobilde bulunan 6 kişi yaralandı.
23 Ocak 2008 22:44
Yazı boyutunu büyütmek için
Edinilen bilgiye göre, Burak K, yönetimindeki 44 EH 947 plakalı otomobil Beydağı Mahallesi'nde imar iskan evleri yönüne seyir halindeyken henüz belirlenemeyen nedenle sulama kanalına yuvarlandı.

Kanala sıkışan ve asılı duran otomobilde bulunan Mustafa Erdem, Furkan Karataş, M.Emin Kızılboğa, Bülent K, kimliği henüz belirlenemeyen 10 yaşlarında bir kız çocuğu ve otomobil sürücüsü Burak K, yaralandı.

Aracın patlayan ön camından kurtarma ekiplerince çıkartılan yaralılar, ambulanslarla Malatya Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kanalda sıkışan otomobilin çıkarılması için çalışma başlatıldı.

www.haber7.com dan alın mıştır

Türkiyenin Nüfusu


21 Ocak 2008 Pazartesi



Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) verilerine göre ülkemizdeki nüfus sayısı ve dağılımı bugün itibarı ile açıklandı..

31 Aralık 2007 tarihi itibariyle Türkiye nüfusu 70,586,256 kişidir. Nüfusun 35,376,533’ünü erkek, 35,209,723’ünü ise kadınlar oluşturmaktadır.


Ülkemizde ikamet eden nüfusun % 70.5’i şehirlerde yaşamaktadır.

Şehir nüfusu (il ve ilçe merkezlerinde ikamet eden nüfus) 49,747,859, köy nüfusu (bucak ve köylerde ikamet eden nüfus) ise 20,838,397 kişidir.

Şehirlerde yaşayan nüfus oranının en yüksek olduğu il % 92.7 ile Ankara, en düşük olduğu il ise % 31.8 ile Ardahan’dır.

Ülkemiz nüfusunun % 17.8’i İstanbul’da ikamet etmektedir.

İstanbul ilinde 12,573,836 kişi ikamet etmektedir. Toplam nüfusun sırasıyla; % 6.3’ü Ankara’da, % 5.3’ü İzmir’de, % 3.5’i Bursa’da, % 2.8’i Adana’da ikamet etmektedir.

Nüfusu en az olan beş il ise sırasıyla; Bayburt, Tunceli, Ardahan, Kilis ve Gümüşhane’dir. En az nüfusa sahip Bayburt’da ikamet eden kişi sayısı 76,609’dur.

Türkiye nüfusunun yarısı 28.3 yaşından küçüktür.

Ülkemizde ortanca yaş 28.3’tür. Ortanca yaş erkeklerde 27.7 iken, kadınlarda 28.8’dir. Şehirlerde ikamet edenlerin ortanca yaşı 28.4, köylerde ise 27.9’dur.

Nüfusun % 66.5’i 15 ile 64 yaşları arasındadır.

15-64 yaş grubunda bulunan çalışma çağındaki nüfus, toplam nüfusun % 66.5’ini oluşturmaktadır. Ülkemiz nüfusunun % 26.4’ü 0-14 yaş grubunda, % 7.1’i ise 65 ve daha yukarı yaş grubundadır (Tablo 2).

Türkiye’de kilometrekareye düşen kişi sayısı 92 kişidir.

Nüfus yoğunluğu olarak ifade edilen bir kilometrekareye düşen kişi sayısı, Türkiye genelinde 92 iken illere göre 11 ile 2,420 kişi arasında değişmektedir. İstanbul 2,420 kişi ile nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu ildir. Bunu sırasıyla; 398 kişi ile Kocaeli, 311 kişi ile İzmir, 238 kişi ile Hatay ve 234 kişi ile Bursa illeri izlemektedir. Nüfus yoğunluğunun en az olduğu il ise 11 kişi ile Tunceli’dir. Yüzölçümü büyüklüğüne göre ilk sırada yer alan Konya ilindeki nüfus yoğunluğu 50, yüzölçümü en küçük olan Yalova ilindeki nüfus yoğunluğu ise 215 kişidir.

Ülkemizde 98,064 yabancı uyruklu kişi ikamet etmektedir.

Türkiye’de ikamet eden nüfusun % 0.14’ü yabancı uyrukludur. Yabancı uyrukluların en fazla bulunduğu ilk beş il sırasıyla; İstanbul (42,228), Bursa (11,495), Ankara (7,166), İzmir (6,707) ve Antalya (6,343) illeridir.

www.imecee.blogspot.com dan alınmıştır

CHP'LİLER BİRBİRİNE BÖYLE GİRMİŞTİ

Semizoğlu, CHP'nin bu anlayışla iktidar yüzü göremeyeceklerini anladıklarını, bu sebeple partide kalmalarının doğru olmayacağını kaydederek, 7 arkadaşıyla birlikte Cumhuriyet Savcılığı'na gidip ev ve cep telefonlarının dinlenmesi yönünde dilekçe vereceklerini vurguladı.

CHP il yönetiminden 11'i dün akşam olmak üzere istifa eden 19 yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor: "Ali Tat, Fatih Gürler, Erkan Akyüz, Savaş Ovalı, Atilla Usta, Feride Tosun, Cevat Güllükaya, Muzaffer Kartal, Mustafa Sabri Ceylan, Birol Kaya, Ünsal Vural, Murat Mallı, Emin Dinçağ, Arzu Sabuncu Kırıcı, Aynur Özcan, Yurdanur Abanoz, Kamuran Küçük, Mahmut Semizoğlu ve Mahmut İnal."

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen iki adayın yarıştığı CHP Merkez İlçe Olağan Kongresi'nde; genel merkezin desteklediği Hacıbey Akçay 201, Haluk Koç'un destek verdiği Engin Abdik 160 oy almıştı.

www.haber7.com dan alın mıştır

CHP'de istifa krizi: 19 istifa birden

Samsun CHP'de istifa krizi yaşanıyor. Pazar günü yapılan merkez ilçe kongresinde meydana gelen tatsız olayları kara bir leke olarak değerlendiren üyelerden 19 kişi istifa etti.
23 Ocak 2008 17:10
Yazı boyutunu büyütmek için
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun il yönetiminden 19 kişi görevlerinden istifa etti.
Samsun CHP'de istifa krizi yaşanıyor. Pazar günü yapılan merkez ilçe kongresinde meydana gelen tatsız olayları kara bir leke olarak değerlendiren üyeler, bu anlayışla partilerinin iktidar yüzü göremeyeceği düşüncesiyle istifa ettiklerini açıkladı. CHP İl Sekreteri Mahmut Semizoğlu, Samsun'un; Samsunspor'un 1988'de geçirdiği trafik kazası ile tarihe kara bir gün olarak geçtiğini, 20 Ocak 2008'in de CHP Samsun il örgütü adına ikinci kara bir gün olarak geçeceğini söyledi.

CHP Genel Başkan adayı Samsun Milletvekili Haluk Koç'un merkez ilçe kongresine girişte meydana gelen tatsız olayların üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Semizoğlu, Salih Yolu Set Düğün Salonu'nda parti il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla basın toplantısı düzenleyerek istifa gerekçelerini açıkladı.

Kongrede çıkan olayların son derece üzüntü verici olduğunu belirten Semizoğlu, "Partimiz Samsun'da son derece sıkıntılı bir duruma düştü. Bizler partimizi gözümüzden bile sakınırız. Ben partim uğruna kardeşimi bile feda ettim. Meydana gelen kavgayı CHP'liliğimize yakıştıramıyoruz. Yaşamımızın önemli bir bölümünü, emeğimizi, birikimimizi, CHP'ye ayırmış bir parti ekmekçileri olarak kongreden hüzünle ayrıldık. Sorumluluğu üstlenmemek, hukuksuzluğa ve başarısızlığa ortak olmamak için il yönetim kurulu üyeliğinden 7 arkadaşımla birlikte istifa ediyoruz. İstifa kararımızdan sonra, bundan sonraki dönemde de hiçbir yönetimde görev almayacağımızı belirtmek istiyorum." dedi.

www.haber7.com dan alınmıştır

basinas resimleri


G.OFTAŞ, Galatasaray'ı farkla yendi

G.Saray Türkiye Kupası D Grubu son maçında bugün deplasmanda G.Birliği OFTAŞ ile kozlarını paylaştı. 3 golün atıldığı maçta 3 puanı alan OFTAŞ grubu lider bitirdi.
23 Ocak 2008 21:00
Yazı boyutunu büyütmek için
STAT: 19 Mayıs

HAKEMLER: Hakan Sivriservi, İsmail Şencan, Nihat Samuk

G.OFTAŞ: Recep, Murat, Giray, İlhan, Orhan, Serkan, Tozo, Sterjovski, Sandro, İbrahim, Olgay

GALATASARAY: Aykut, Uğur, Bouzid, Emre, Volkan, Sabri, Mehmet Güven, Arda, Carrusca, Serkan, Ümit

MAÇ SONUCU:
G.Oftaş 3-0 G.Saray

MAÇ BAŞLADI

DK 1: Oyuna G.Saraylı oyuncular başladı..

DK 2: İlk atak G.Saray'dan. Sabri için top çok hızlı. Aut.

DK 4: G.Saray atak tazaeledi. Carrusca soldan şık çalımlarla cezasahası içinde Ümit Karan'a topu atmak istedi. Vuruşu defansten geri geldi. Barış'ın müdahalesi yetersiz. Oftaşlı oyunculşar topu uzaklaştırdı.

DK 7: Arda orta alanda topu aldı. Sol tarafta Volkan'a attı. Volakn Bouzid ile paslaştı. İleri doğru doldurulan topu Oftaş defansı karşıladı. KIsa düştü. Ümit Karan topu aldı. CEzahası içine harketlenen Barış'a attı. Kaleci ile karşı karşıya açısı dar. Vuruşuınu yaptı. Ancak top kaleyi bulmadı.

DK 10: İlk 10 dakika 0-0'lı keşitlikle geçildi.

DK 13: G.Saray sol kanattan serbest vuruş kullandı. Kale sahası önüne yapılan ortaya Arda yükseldi. G.Saray bu ataktan da sonuç alamadı.

DK 15: G.Saray'dan yine atak. Ümit Karan defansın arkasına sarktı. Recep kalesini terketti. Kafa ile Ümit'in önünden topu uzaklaştırdı.


DK18: Olga, Arda'yı yerde bıraktı. Hakem maçta ilk sarı kartı Olga'ya gösterdi.


DK 20: Bir sarı kartta rakibinin formasından çeken G.Saraylı Emre'ye..


DK 22: Kazanılan serbest vuruşu Serkan kullandı. Yaklaşı 30 metreden direk kalye atılan şut filelerle buluştu. Serkan'ın bu müthiş golüyle Oftaş 1-0 öne geçti.

DK 25: G.Saray gole hemen cevap verme peşinde. Ümit Karan cezsahasında gol aradı. Rakip geldi ve pozisyonu bozarak topu kalecisi Recep'e teslim etti.

DK 30: G.Birliği OFTAŞ 1-0 Galatasaray

DK 32: İbrahim bir anda kendisini cezasahasında buldu. Çok sert vurdu. Ayku'tan aynı güzellikte kurtarış. Ve seken topu G.Saray defansı uzaklaştırdı.

DK 36: Bouzid orta alanda topu Tozo'ya kaptırdı. İbrahim pas istedi. Bouzid tekrar topa sahip oldu. topu Volkan'a bıraktı. Oftaşlılıar topu tekrar kaptı. G.Saray defansı kalabalık.. Barış aradan çıktı ve topu kaparak arkadaşlarına kazandırdı.

DK 39: Tozo ile atak tazeleyen taraf Oftaş. İbrahim sağ tarafta. Arda o bölgeye geldi. Pozisyonda yerde kaldı ve faul G.Saray'ın.

DK 43: Ümit Karan taç kullandı. Yan hakemin uyuarısı ile hatalı yapılan taç atışı Oftaş'a geçti.

DK 45: Golün adı Da Silva. Defansın arasına atılan topa iyi haraketlenen Da Silva topla buluştuğu anda sert vurdu. Top filelelerle buluştu. Kale içinden geri gelen top bir anda oyuncuların birbirine bakmasına neden oldu. Acaba top dışardan mı geldi diye düşündüler. Hakem yan hakeme baktı ve santrayı gösterdi 2-0

Hakan Sivriselvi ilk yarıdaki son düdüğü çaldı.

İLK YARI SONUCU: G.Birliği OFTAŞ 2-0 G.Saray
MAÇTA İKİNCİ YARI

G.Saray'da Mehmet Güven yerini Servet'e bıraktı.

DK 46: Oyuna G.Birliğ Oftaş başladı.

DK 48: Arda cezasahası dışından çok sert vurdu. Kaleye giden topa son müdahale kaleci Recep'ten geldi.

DK 51: Carrusca yerini Uğur Uçar'a bıraktı.

DK 53: G.Saray tehlikeli yerden serbset vuruş kullandı. Yerden yapılan vuruşu Recep yatarak kontrol etti.

DK 55: Barış sol kanattan cezasahası içerisine girer girmez dar açıdan vuruşunu yaptı. Karan hareketli. Recep önce topu sektirdi. Sonra Ümit'in önünden topu aldı.

DK 60: Ankara'da Oftaş'ın 2-0'lık üstünlüğü sürüyor.

DK 65: Oftaşspor İbrahim ile atak geliştirdi. Serkan atağa destek verdi. Bouzid'in müdahelesi ve korner Oftaş'ın.Atış kullanıldı. Sabri'den bir kez daha kornere çıktı. İkinci korner atışında top Aykut'un ellerinde kaldı.

DK 68: Sabri ve Arda paslaştı. Ümit Karan içeride hareketli. Tekrar Arda aldı. Sabri atağa destek verdi. Kaptırılan top Oftaş kontratağına döndü. Servet geride başarılı ve topu kaparak arkadaşlarına kazandırdı.

DK 71: Grubun diğer maçında Denizlispor ve Bursaspor'un golsüz beraberliği sürüyor.

DK 75: Recep'ten uzun bir kaleci vuruşu. Karşılayan isim Uğur. Vuruşuında top Da Silva'da kaldı. Kaptırdığı topu Barış kontrol ett. Servet atağa destek verdi. Serkan Çalık cezasahasında. Vuruşu kötü ve auta çıktı.

DK 78: İbrahim oyundan çıktı yerine Petkoviç girdi.

DK 80: Oftaşspor son dakikaya 2-0 önde girdi.

DK 83: Oftaş kalesinde tehlike. Uğur ortaladı. Oenalatı noktasına yakın yerden yerden Servet gelişene vurdu. İstediği gibi olmadı. Top auta çıktı.

DK 85: Arda orta alanda Bouzid'le paslaştı. Uğur o noktaya geldi. Arda ile paslaştı. Barış da atağa destek verdi. Rakibine sert giren Barış sarı kartı gördü.

DK 86: Her iki takımda da oyuncu değişkliği: Serkan Atak çıktı yerine Hakan, G.Saray'da ise Arda çıktı, Mehmet Topal girdi.

DK 88: Gol yine Da Silva. Tozo'nun asistine iyi hareketlene Da Silva, Aykut'u bir kez daha mağlup etti. 3-0

DK 89: Oftaş golün ardından bir değişiklik daha yaptı. Murat Kalkan yerini adaşı Murat Selvi'ye bıraktı.

Hakan Sivriselvi +3 dakika uzatma işaret etti.

DK 90+3: Serbest vuruş G.Saray'ın. Barış hemn Mehmet Topal'la oynadı. O geriye döndüğü anda Hakan Sivriselvi maçta son düdüğü çaldı.

Bu sonuçla G.Birliği OFTAŞ grubu 9 puanla lider tamamlarken, Galatasaray 7 puanda kaldı ve iki takım da çeyrek final biletini kaptı.

Grubun diğer maçında Denizlispor evinde Bursaspor'la 0-0 berabere kaldı.

MAÇ SONUCU: G.BİRLİĞİ OFTAŞ 3-0 GALATASARAY

galatasaray-g.birliği oftaş spora konuk oluyor

zorlu maç başladı / CANLI Fortis Türkiye Kupası'nda Galatasaray, G.Birliği Oftaşspor'a konuk oluyor. GS berabere kalırsa çeyrek finale çıkacak, Oftaş berabere kalırsa, Bursaspor, Denizlispor'u farklı yenmeye çalışacak...
23 / 01 / 2008 19:00





ANKARA MAÇ BAŞLADI...

İstiklal Marşımız...

Şu anda 2 takım da sahaya çıktı...


İŞTE İLK 11'LER

G.BİRLİĞİ OFTAŞ
Recep, Giray, İlhan, Orhan, Murat, Olgay, İbrahim, Tozo, Sterjovski, Sandro, Serkan

GALATASARAY
Aykut, Emre, Barış, Carrusca,Bouzid, Sabri, Serkan, Arda, Volkan, Mehmet G., Ümit Karan


STAT: 19 Mayıs
SAAT: 19:00
HAKEM: Hakan Sivriservi
YAYIN: Lig TV


Fortis Türkiye Kupası D Grubu 5. hafta mücadelesinde Gençlerbirliği OFTAŞ ile Galatasaray karşı karşıya geliyor. Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 19:00'da başlayacak maç Lig TV'den naklen yayınlanacak. Başkent'teki bu zorlu mücadelede Hakan Sivriservi düdük çalacak.

D Grubu'ndaki son maçlarına çıkacak iki takımdan Galatasaray 7 puan ile lider durumda bulunurken, G.Birliği OFTAŞ 6 puan ile grupta ikinci sırada yer alıyor. Bu maçta sarı-kırmızılı takım mağlup olmadığı takdirde gruptan çıkmayı garantileyecek. OFTAŞ ise galibiyet dışındaki her sonuçta Denizlispor - Bursaspor maçının sonucunu bekleyecek.

lıncoln derdi hiç bitmiyor

4 yıl için G.Saray'a 28 milyon euro'ya malolan Lincoln şimdiye kadar katkı sağlayamadı.



22 Ocak 2008 09:16
--------------------------------------------------------------------------------
Sakatlıklar Galatasaray’ın yakasını bırakmıyor, her geçen gün oynayamayacaklar listesine yeni yeni isimler ekleniyor. Önceki gün Bursaspor ile oynanan ve sert geçen maçta, Lincoln, Linderoth, Okan, Ayhan’ın bulunduğu ve teknik heyeti zor durumda bırakan sakatlar listesine Hakan Balta, Servet ve Hakan Şükür de eklendi. Ancak asıl acı haber Kulüp Doktoru İlker Yücesir’den geldi. Yücesir, sezon başında büyük umutlarla transfer edilen, ancak 2 Aralık’taki İstanbul BŞB maçında sakatlanan ve uzun süredir takımdan ayrı olan Cassio Lincoln’ün sahalara dönüşünün en az 2 hafta daha gecikeceğini söyledi.

Dönüş tarihi bilinmiyor

Ha bugün, ha yarın sahalara dönecek diye beklenen Lincoln’ün dönüşü bu haberle 4. kez rötar yaptı. Süper Lig devre arası tatiline girerken, Brezilyalı yıldızın sakatlığının tatilde geçeceği, ikinci yarıya yetişeceği belirtilmişti. Ancak ligde ikinci yarı başlamadan bir hafta önce Lincoln’ün sahalara dönüşünün 10 günü bulacağı belirtildi. O da olmadı, "Bursa maçına yetişecek" dendi. Ancak önceki günkü maça da yetişmeyen Lincoln konusunda Dr. İlker Yücesir, dün sakatlar hakkında bilgi verirken şöyle dedi:

"Lincoln en az iki hafta daha yok. Takıma ne zaman katılacağını net olarak söyleyemeyiz. Çok uzun dönemdir antrenmansız ve sahada yük taşımıyor. 15 gün içinde takımla çalışmalara başlayabilir. Geçtiğimiz hafta takımla birlikte çalışması planlanıyordu, ancak ağrıları devam edince salonda çalışmaya devam etti."

Her maçı 440 bin Euro

Galatasaray’a 4 yıl için 28 milyon Euro’ya mal olduğu belirtilen Lincoln, ne yazık ki şu ana kadar beklenen katkıyı sağlayamadı. Süper Lig’de 20. haftaya gelinirken, Brezilyalı futbolcu sadece 11 maçta forma giyebildi. En erken iki hafta sonra takımla çalışabilecek Lincoln’ün şu anki şartlarla 29 Şubat ile 1-2 Mart’ta Beşiktaş ile oynanacak derbi maça yetişmeme şansı da bulunuyor. Yıllık maliyeti yaklaşık 7 milyon Euro olan Lincoln, şu ana kadar Galatasaray’da sadece 11 lig maçında yanında sadece 5 de Avrupa Kupası karşılaşmasında görev yaptı. Brezilyalı yıldızın oynadığı her maç Galatasaray’a 440 bin Euro’ya maloldu.

basinas galatasaraya geliyor mu?

Futbol Galatasaray


Galatasaray’a Basinas mı Geliyor?

Aslan, Linderoth’un yerine Yunanlı futbolcu Angelos Basinas’la anlaşmak üzere. Sarı-Kırmızılı yöneticilerin Mallorca’da forma giyen orta saha oyuncusunun transferi için 10 gündür gizlilik içinde çalıştıkları ifade ediliyor
Ajansspor.com’un özel haberine göre Galatasaray, sakatlığı nedeniyle yaklaşık 4 ay boyunca takımdaki yerini alamayacak İsveçli orta saha oyuncusu Tobias Linderoth’un boşluğunu Yunanlı önlibero Basinas ile doldurmak istiyor.

İspanya’nın Mallorca takımında forma giyen 32 yaşındaki Basinas’ın, Sarı-kırmızılı kulüp ile %90 oranında anlaşma sağladığı, transferin gerçekleşmesi için son detayların çözülmesinin beklendiği ifade ediliyor.

Konuyla ilgili olarak Kanal 24 Televizyonu Spor Servisi Galatasaray ile Basinas’ın 2.5 yıllık sözleşme imzaladığını iddia etmiş durumda. Yunanlı futbolcunun Türkiye’de futbol oynamayı istemesinin bu transferin gerçekleşmesindeki en önemli etken olacağı belirtiliyor.

Sarı-kırmızılı yöneticilerin yaklaşık 10 gündür gizlilik içersinde sürdürdükleri bu transferi, bir yada iki gün içinde kesin olarak sonlandırması bekleniyor. Basinas’ın, sezon sonunda Mallorca ile sözleşmesinin biteceği ve bu nedenle Mallorca’nın düşük bir bonservis bedeli ile oyuncuyu Galatasaray’a vermeye sıcak baktığı da iddialar arasında.

Feldkamp: İyi Olur
Feldkamp, Basinas’ın transferiyle ilgili olarak, “Ben duymadım, kamptaydım. Ben bir oyuncu hakkında imza attığı zaman konuşurum. Birçok oyuncu var ki, kendini başka takımlara transfer ediyor. Hakan ve Hasan için de İngiltere’ye gittikleri yazıldı. Ama Basinas gibi agresif ve tecrübeli bir oyuncu istiyorum” diye konuştu.