fifa 08

Top kontrolü, şut ayarlama sistemi, çalım teknikleri, çevre animasyonları... Hepsi geliştirildi, genişletildi, detaylandırıldı.
Bu oyun türüne “futbol oyunu” demek yanlış olur; FIFA 08, bir futbol simülasyonu!

620 takım, 30 dünya ligi, 15.000’in üzerinde oyuncu.


Hedefe şutlar. Yeni şut sistemi, şut isabetini onlarca farklı değişkeni hesaba katarak belirliyor. Oyuncu yetenek değerleri, rakip defanstan gelen baskı, topun kendi ekseni etrafında dönmesi, hava durumu. Maç başlamadan önce ekranda gördüğünüz her şey, şutlarınızın isabetli olmasında etkili!


Pozisyon çeşitliliği. Oyuncular tarafından yapılabilen 1000 farklı seçenek ve gerçek zamanlı tepki hareketleri. Başka bir deyişle dakikada 60.000 farklı pozisyon olasılığı.


Tek oyuncu kontrolü! Gerçek bir profesyonel oyuncunun rolüne girin, tüm oyun boyunca sadece bu oyuncuyu kontrol edin. Kendi stilinizle oynayabilir, düşündüğünüz hareketleri tam olarak gerçekleştirebilirsiniz.
Bu oyun modun özel kamerası, oyuncunuzu ve sahadaki durumu en iyi şekilde gösteriyor, pozisyona göre görüş açısını değiştiriyor, atak veya defans yöneliminize göre topa yakınlaşıp uzaklaşıyor.
Futbol dünyasının atmosferini bizzat hissedeceksiniz.


Bilek yetenekleri. İsterseniz özel hareketleri birbirine ekleyerek benzeri olmayan ayak oyunları yaratın, isterseniz futbol dünyasının yıldızlarının hareketlerinin aynısını yapın.
Hareket animasyonlarını istediğiniz zaman kesip yeni bir harekete geçiş yaparak karşınızdaki rakip oyuncuyu yanıltabilirsiniz.


Elle kontrol. Hassas kontrollerle değişik ara pas ve çapraz koşu imkanı, defans oyuncuları arasında hızlı seçim ve markaj seçeneği.


Online ligler. İnternet üzerinden kendi arkadaşlarınızla lig ve turnuva düzenleyip birbirinize karşı oynayın.


İnteraktif ligler. Takımınızın bu sezonki kaderini çizmek sizin elinizde. Maçlarınızı gerçek lig fikstürlerine göre yapın. Rakiplerinize karşı yapacağınız lig maçlarının sonuçları, diğer tüm oyuncuların aldığı sonuçlarla toplanıyor ve takımınızın online katılımlı, gerçek fikstürlü ligdeki yerini belirliyor.


Videolarınızı paylaşın. En güzel gollerinizi ve maçlarınızdaki en güzel pozisyonları kaydettikten sonra oyunun resmi internet sitesine yükleyin.


Futbol dünyası bu oyunun içinde! 620 takım, 30 dünya ligi, 15.000’in üzerinde oyuncu.


Turnuva modu. 35’i resmi lisanslı olan toplam 60 adet turnuva. İsterseniz kendi turnuvanızı da yaratabilirsiniz.

Dava Türkiye'yi dünyaya rezil etti

AK Parti'ye yönelik Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan kapatma davası, Avrupa başta olmak üzere Dünya'yı ayağa kaldırdı. Gelen tepkiler hiç de içaçıcı değil.

İşte tepkiler;



"BU AVRUPA'DA ÇOK TUHAF BİR HADİSE OLARAK ALGILANACAKTIR"

Graham Watson (AP'nin Liberal Demokrat Parti Başkanı): Bu habere çok şaşırdım. Bu, Avrupa'da çok tuhaf bir hadise olarak algılanacaktır. Avrupa'da hiçbir savcı ılımlı, muhafazakar bir partiyi hele halktan kısa süre önce çok büyük bir vekalet aldıysa kapatmayı tahayyül dahi etmez. Başörtüsü konusunda son derece kısıtlı bir adım atan bir siyasi partiyi kapatamazsınız.

"SAVCI KENDİNİ KOMİK DURUMA DÜŞÜRDÜ"

Ria Ruijten-Oomen (AP Türkiye Raportörü): "Bu tamamıyla delilik. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. İnanamıyorum. Hayatımda bir devlet savcısının yapmak istediklerini icra etmek için siyaseti kullandığına şahitlik etmedim. AK Parti demokratik yollarla seçilmiş, kanunları Meclis'in çoğunluğunun desteği ile çıkarmış bir parti. AK Parti'nin laiklik karşıtı bir kanun çıkardığına, bir faaliyette bulunduğuna şahitlik etmedim. Savcılar bu tür davalarla kendilerini komik duruma düşürüyor. Bu dava benim de raporumda işaret ettiğim gibi yargının acilen derinden ıslah edilmesi gerektiğini bütün çıplaklığıyla ortaya koyuyor.

"ŞOKE OLDUM, BU DELİLİK"

Hannes Swoboda (AP üyesi, Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı): "Bu delilik. Tamamıyla şoke oldum. Bu Türk insanının iradesine ve demokrasiye tamamen aykırı. AK Parti'nin nasıl olup da laiklik karşıtı faaliyetlerin merkezi olduğunu anlamış değilim. Bu tamamen icat edilmiş bir bahane, hakikatle hiç bir irtibatı yok. Bu açık şekilde Türk demokrasisinin hâlâ ne kadar kırılgan olduğunu gösteriyor. Türkiye acilen siyasi partiler kanununu tekrar ele almalı ve siyasi partilerin kapatılmasını neredeyse imkansız hale getirmeli."

"TÜRK YARGISININ TARAFSIZ OLMADIĞININ GÖSTERGESİ"

Jan Marinus Wiersma (AP üyesi, Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı): "Siyasi hayatımda böyle bir şey görmedim. Bu tamamıyla bir savcının siyasi bir müdahalesi. Avrupa için çok rahatsız edici bir haber ve çok tuhaf. AK Parti'nin gizli gündemi ya da Türkiye'yi İslamileştirdiği iddiası ile girmek büyük bir garabet. Ben AK Parti'nin böyle bir gündemi olduğunu hiçbir yerde görmedim, çıkardıkları kanunlarda bu tür bir iz yok. Başörtüsü konusu da bir sebep olamaz zira bu yasağı MHP ile birlikte kaldırdılar. Bu olay Türk adaletinin hâlâ tarafsız olmadığını gösteriyor."

"TÜRKİYE'NİN 21. YÜZYILA UYGUN HAKİM VE SAVCILARA İHTİYACI VAR"

Joost Lagendijk (AP üyesi-Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı): "Şok içerisindeyim. Böyle bir davayı ciddiye almakta zorlanıyorum. Bir hakim nasıl böyle bir sonuca ulaşabilir, anlayabilmiş değilim. Bu 21. yüzyıla uyum sağlayamayan eski bir zihniyeti temsil ediyor. Adalet kurumlarından böyle bir karar çıkması çok şaşırtıcı. Türkiye'nin acilen yeni bir hakimler, savcılar, hukukçular nesline ihtiyacı var. Bu her halükarda Türkiye için kötü haber. Türkiye'nin Avrupa'daki imajına darbe vuracak. Umuyorum ki, hakim hemen reddedecek davayı.

"DEVLET KENDİSİNE BAŞKA BİR HALK SEÇSİN"

Cem Özdemir (AP üyesi): "Bu dava Türkiye'nin yüzde 50'sine "siz bu ülkenin bir parçası değilsiniz" mesajı vermektir. Devlet kendisine başka bir halk seçsin. DTP'yi de eklerseniz halkın yarısından fazlası bir azınlık tarafından dışlanıyor. Avrupa'da yerleşik bir anlayış var: Parti yasakları demokrasilere yakışmıyor. Almanya'da Nazi partilerini bile yasaklamak zor. Bizim böyle bir müracaatımızı Alman mahkemeleri reddetti. Burada AK Parti'yi de eleştirmek istiyorum. AK Parti siyasi partilerle ilgili kanunu düzenlerken daha net tavır almalı ve parti yasaklamayı imkansız hale getirmeliydi. Türkiye maalesef bir partiler mezarlığı."

"AVRUPA'YA GÜVEN VEREN BİR PARTİYE KARŞI AÇILMASI ÇOK TUHAF"

Emine Bozkurt (AP üyesi-Kadın Hakları Raportörü): "Türkiye'de halkın büyük bir kısmının oyunu alan ve Avrupa'ya güven veren bir partiye karşı birdenbire kapatma davası açılması çok tuhaf. Bu partiyi Türk halkı hükümet yaptı. Siyasi bir partiyi kapatmak için çok ağır suçlamalar olmalı ve bu ithamlar ispatlanmalı. Farklı fikirleri, programları olan partilerin sürekli kapatılması demokratik değil. Bu haber benim için de çok sürpriz olmadı zira Türkiye'de maalesef siyasi partiler sürekli kapatılıyor."

Fener-Chelsea

Arkadaşlar ben galatasaraylıyım ama fenerin bu maçı kazanmasını bütün kalbim ile istedim.Çünkü sarı kanarya avrupada bizi gururlandıyor bence sarı kanarya orada penaltılara kalcak ama penaltılarda kim yener onu bilemiyeceğim tabiki fenerin yenmesini isterim.Ama fenerliler şunu unutmayın {GALATASARAY:8 0:fener}Fener hiç bir zaman galatasarayı yenemezzzzz!!!!