FİŞ TOPLAMADAN FİŞ PARASI AL...

Geçen yıl yürürlükten kaldırılan ücretlilere-emeklilere fiş toplama ile vergi indirimi işlemi isim değiştirdi asgari geçim indirimi oldu.

Fiş fatura toplamlarına gerek kalmadan her ay maaşlarına ekleme yolu nakit alınacak..

Peki nedir bu uygulama ?

Çalışanımn medeni hali ve çoçuk sayısı dikkate alınarak hesaplanan indirim tutarının Gelir Vergisinden düşülmesiyle ücretlilerin vergi matrahları üzerinden hesaplanan Gelir Vergisinin az alınması dolayısıyla alınmayan vergi kadar gelirin artması esasına dayanır.Vergi yükünün ücretli üzerinde yüksek oranı düşürmektir.

Peki hedefi nedir bu uygulamanın ?

Yeni sistemde önceden hesaplanıp alınan verginsin iadesi yerine hesaplama aşamasında belli bir tutarın vergiden indirilmesiyle verginin daha az alınması bu yollada ücretliye ek gelir sağlanması hedeflenmektedir.

Hesaplam oranları nedir ?

Ücretli kendisi için : %50

Çalışmayan eş için %10

Çoçuklar için %7,5 (ilk iki çoçuk için9

İkiden fazla çoçuk için %5

Hak ettiği aylık bazda hesaplanacak ve uygulanacak

Formülü şöyle : Asgari ücretin yıllık tutarı*asgarigeçim indirim oranı*yüzde 15 formülü ilr hesaplanacak



Ücretliye düşen görev:

a-Nufus Müdürlüklerinden Vukuatlu nufüs kaydı almak ..( Bir tavsiye …Fazla ücret almak için çoçuk adedini yükselmek ….)

b-Ailevi durumlarında değişiklik olduğunda işverene bildirmek (boşanma-evlilik-çoçuk adedi..)



İşverene düşen görev ;

a-Her yıl ocak ayı itibariyle asgari Geçim indirimine ait bordro düzenleyip her bir ücretlinin faydalanacağı asgari geçim indirimini bordroda gösterecek .Her aya isabet eden tutarın ücretlinin ücretine isabet eden gelir vergisinden düşülecek ,ücretliye peşin ödeyecek,ödenen bu tutarın ilgili ayın muhtasar beyannamesinde ödencek gelir vergisinden mahsup edecek.



Buna göre asgari ücret aln kişi ne alacak ?



Bekar : 516,30

Evli-Eşi Çalışmıyor : 619,60

1 Çoçuklu : 697,10

2 Çoçuklu :774,50

3 Çoçuklu :826,20

4 çoçuklu :877,




http://www.gaxxi.com

Çocukların gelişiminde oyunun rolü/Nuray Bağcı






Yaz aylarında çocuklar çok oynuyorlar!. Bu çocukların gelişimi için çok önemli süreç. Oynamak çocuğun gelişimi için çok önemli bir konu..Ayrıca çocuklar oynamayı çok zevkli buluyorlar.

Çocuklar oynayarak sedece bedenlerini değil, zihinlerini, dilini, hislerini ve hayal gücünü de geliştiriyorlar.

8 aylık-4 yaş arası çocukların hangi oyuncaklarla veya evde bulunan malzemelerle oynayabilirler?

8 aylık – 2 yaş
Yumurcağın hareketleri daha güvenli olmalıdır. Yumurcaklar araştırmayı çok hoş buluyorlar. Yetişkin insanların hareketlerine dikkat edip taklit etmeye çalışıyorlar.
Oyunlar sürekli tekrarlanıyor. Başka çocuklarla beraber oynamak ve oyuncaklarını paylaşmak yumurcaklara zor geliyor.


alıntıdır:www.gundem.be

"Dinime Küfür Eden Bari Müslüman Olsa"

Evet

Aslında “Sazan Balığı” gibi bir yazının üzerine atlamak hiç işime gelmez açıkçası.Ama çoktan hak ettiği halde hep “es” geçtiğim.,yaşça benden büyük olan “Bahçıvan” (Pardon Editör ) Bahri Sertçelik ‘e kiracısı olduğu TARAKLI HAVADİS sitesinde kendisine tahsis edilen odada yazmış olduğu “Güneşe Yazı Yazılmaz” başlıklı yazısından dolayı birkaç çift söz söylemem gerekiyor...Neden söylemem gerektiğini izah edeyim hemen..Gerçi yazıda “Aksakallı Dede” hikayesini anlatmış.Aslında onu da doğru dürüst anlatamamış.Neyse sandıktan çıkan mektupta öyle yazıyormuş, söylediği bu....Yani en azından başkaları gibi kopyala-yapıştır yapmamış yapmamasına da yapanları neden savunmuş anlayamadım açıkçası:




“Güneşe yazı yazılmaz.
Yazılan yazı ise bozulmaz...
Önemli olan Köşe yazılarının içeriği olmalı.
Kopyala yapıştır yapılıyor ve emek HIRSIZLIĞI yapılıyor düşüncesine de katılmıyorum.
Yazılan yazılarda en azından KAYNAK gösteriliyor. Hikayenin içeriğinde de var zaten ne kadar aslını gizlesen de RENGİ kendini belli ediyor.
Son olarak;Ağlayanlara Güneş Balçıkla Sıvanmaz.

Sevgili Bahri Ağabeyim benim... Allah aşkına şu yazdıklarına bir bak..Oku hele bir yazdıklarını..Yani diyorsun ki ben kopyala -yapıştır yapmam ama “Bir editör veya yazar her hangi bir yazarın yazmış olduğu yazıyı alıp kendi isimli ve resimli köşesinin altına koymasında okuyucuya kendi yazısı gibi aktarmasında bir sakınca yoktur,önemli olan yazının içeriğidir.”… Eğer yanlış okumuyorsam bunları anlıyorum yazdıklarından. Öylemi.? Başka ne anlaşılır ki bu yazıdan.İyi niyetle yazıyı bir kaç defa okuyorum ama nafile..Pes doğrusu Bahri Abi…”Yavuz Hırsız Ev Sahibini Bastırır” diye boşuna söylememişler.Ben bu yazılanlar karşısında bırak ağlamayı kıçımı bile yırtarım be..Sen istediğin kadar katılma benim söylediklerime.. Bir taraftan sitenizde yazı yazan editörlerin altlarına yazı kopyalamaktan yorulmayacaksınız, diğer taraftan yine sitenizde “En başarılı Editör Kim “ anketlerini düzenleyeceksiniz,sonrada düzenlediğiniz anketleri okuyucudan saklayacaksınız.Hatta daha da ileri gidip gazetelerdeki köşelerinizde bu tip yazıları yollayıp adınada “TARAKLI ESİNTİSİ” diyeceksiniz.Bütün bunları söylerken elbette sitede köşe yazısını emek sarf ederek yazan editörlerde var.En azından bu arkadaşlarınıza saygı göstermeniz gerekmez mi?

Bu yazıyı kaleme alan büyüğümden ben ne beklerdim biliyormusunuz? “Evet İzzettin; Kendine güvenen yazı yazsın, yada alıntı yaptıkları yazıda “Kaynak” belirtsin.Eğer bunu hakikaten “Kopyala “veya “Yapıştır” yapıp yayın politikası uygulayan varsa çok ayıp ediyorlar" demesini beklerdim..Dediğim gibi “Yavuz Hırsız” misali yapılan saygısızlığı, edepsizliği “Doğru” bir davranışmış olarak anlatma gayreti içine sürükleniyorsunuz.

Değerli Okuyucular buradan bir kez daha ifade ediyorum.Eğer benim sahibi olduğum haber sitesinde veya görev yaptığım gazetelerde bir başka yazarın yazısını kopyalanmış olarak köşe yazarlarımızın yazısı olarak size sunmuş olursak ve bu yazıda RENGİNİ BELLİ EDİYORSA vallahide billahide o siteyi kapatırım.Eğer ben bu tür hareketlerde bulunursan sizin yüzünüze bakamam.Utanırım..Çünkü bu davranış biçimi bu yayın ilkesi eshef verici bir tutumdur."Ne Olacak Canım kim anlayacak"düşüncesi okuyucuya en büyük küfür ve hakarettir.

Bakın bir örnek vereceğim “Güneş Balçıkla Sıvanmaz” diyen editör Bahri Abim iyi niyetli olarak ne yapıyor.?Kopyacı yazarların altına yorum yazıyor..”Sayın … …..,yazınız çok güzel.Gerçekten dediğiniz gibi,,,,,,. Çok önemli konuya temas etmişiniz.Tebrik ederim” gibilerinden yorum yazıyor.Yani aynı sitede komşu komşuyu aldatıyor.Benim anlatmak istediğim bu..Onun için benim ağlamam bağırmam normal..Çünkü bir gazeteci olarak utanıyorum.Yazdıklarımı polemik konusu olsun diye yazmadım.”Birileri Ağlar Belki ama önemli değil” diyecek kadar basit ve alay edilecek mesele değil.Benim için onur meselesi.

Eminim şimdi Bahri Bey cımbızla bu yazının içerisinde kelimeleri seçti ve bir savunma yazısı yazacak..Hiç gerek yok Bahri Abi,hepimiz birbirimizi tanıyoruz....


*** *** ***
Değerli Okuyucular;
Hepinizin Kurban Bayramını gönülden kutluyorum.Sağlık mutluluk ve afiyet içerisinde sevdiklerinizle birlikte huzur dolu bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum.
Kalın sağlıcakla..Tekrar görüşmek dileğiyle hoşçakalın

alıntıdır:http://www.gaxxi.com

Turgutlu'da 'acil' isyanı




Devlet Hastanesi bünyesindeki iki acil servisten birinin kapatılmasına halkın tepkisi büyüyor

İLKER UYAR (TURGUTLU)

Turgutlu Devlet Hastanesi'nin iki acil servisinden birinin doktor eksikliği yüzünden kapatılması ilçe halkının tepkilerine yol açtı. Günde ortalama 900 hastaye müdahale edilen iki acil servisten birinin kapatılmasına tepki gösteren vatandaşlar, 8 doktorun başka ilçelere atanması yüzünden hizmetin aksadığını belirtti. Cumhuriyet mahallesinde bulunan B Blok'un kapatılması nedeniyle bir kilometre uzaklıktaki Yıldırım mahallesinde bulunan A Blok'a gitmek zorunda kalmanın sıkıntısını dile getiren vatandaşlar ve yerel yöneticiler, doktor eksiğinin giderilmesini ve yaşanan sıkıntının sona erdirilmesini istedi. Çoğu vatandaşın saatlerce sağlık hizmeti alamaması yüzünden de sinirler iyice gerildi. Manisa İl Sağlık Müdürü Ziya Tay ise, alınan kararın yerinde olduğunu savundu.

SBS NE DEMEKTİR


Arkadaşlar sbs açılımıyla seviye belirleme sınava demektir.Eskiden sadece 8. sınıfta olduğumuz oks yerine orta 1 den itaberen orta sona kadar olacağımız 3 sınav.Ama bence bu böyle daha iyi oldu çünkü:Eskiden sadece bir şansımız vardı ama şimdi 3 şansımız var.Ama 3 şansımız var diye çalışmayı ihmal etmemeliyiz yani bunu şöyle düşünün okulda sınav oluyosunuz(3 sınav) hiç çalışmadan o sınavdan 100 yada 90 alabilirmisiniz.Bu yüzden çalışmayı ihmal etmemeliyiz.Ve SBS ye iyi hazırlanmalıyız..

Ne zaman adam oluruz ?

Daha önce wolkanca'yı taklit ettiğini söyleyen bu meczup kişilik bana iftira atarak içerik hırsızlığı yaptiğimi söylemiş..şaka gibi :))

Pilot ve Pilotluk Kursu

Pilot kursu, pilotluk kursu

kimin copy-paste yaptiği ortada..Ne yazikki ülkemizde çok büyük bir hazimsizlik sorunu var..Bu meczup kişiliğe bir tavsiyem damacana beyniyle her boka atlamasin..

Ne zaman adam oluruz ?

Damacana domaini satin almadan önce,damacana beynimizi kullanmayi öğrendiğimiz zaman..

Msn’de kim engellemiş diye merak edenler



Msn ve türevleri konusunda blog yazan Ayyas’ın yazdığı yazıda dediği gibi Windows Live ya da Msn Messenger hesabınızı kimlerin engellediği hep merak edilir, ‘Msn listemde beni kimler engelledi acaba?‘ Ben sizin yerinizde olsam çokta meraklı olmazdım çünkü bu merakınızını kullanarak size zarar vermek isteyen dolandırıcılar etrafta kol geziyor. Örnekleri çokça çoğaltılabilecek yerli ve yabancı bazı web siteleri internet kullanıcılarına Messenger’da kimlerin engellediğini gösterdiklerini idda ederek kişilerin Msn hesap bilgilerini ele geçiriyorlar. Siz eğer buna benzer bir siteye hesap bilgilerinizi verdiyseniz acilen hesap bilgilerinizi değiştirin, bu tarz sitelere ve programlara itibar etmeyin. Şunu bilmeliyiz, kimin engellediğini herhangi bir yolla öğrenmek mümkün değildir. Bu site ve benzer site/servisleri kesinlikle kullanmayınız. Bu tür servisler hesap bilgilerinizin çalınmasına yöneliktir.

KNİGHT ONLİNE MSN KOXPU


MSN KOSP

MSN KOSP GENEL OLARAK OKÇULAR İÇİNDİR YAPMANIZ GEREKENLER

1.BASİC SKİLLDEKİ ARCERYİ SKİLL BARINIZA YERLEŞTİRİN(1 YERLEŞTİRİRSENİZ DAHA RAHAT OLUR)

2.MSN İ AÇIN OTURUMU AÇMASANIZDA OLUR SADECE PROGRAMI

3.MSN de ARAÇLAR \ HER ZAMAN ÜSTTE TIKLAYIN ARTIK MSNİMİZ HER ZAMN ÜSTTE KOMUTUNDA

4.KNİGHT İ AÇIN AÇIKDA OLABİLİR AÇIKSA KASMAK İÇİN KENDİNİZE Bİ SLOT SEÇİN

5.ŞUANDA MSN İ GÖRÜOSUNUZ VE ÜSTEKKİ MAVİ ÇUBUĞUN SOLUK OLMASINA DİKKAT EDİN YANİ SİZ KNİGHT OYNARKEN SOLUK OLUO

6.VE AYNI ANDA Z\1(BEN ARCERİY İ 1 E KOYDUM SİZ HANGİSİNE KOYDUYSANIZ 2 3 4 GİBİ)Z\1 VE MSNİN ÜSTTEKİ MAVİ ÇUBUĞU TIKLAYIN(DİKKAT DEDİĞİM GİBİ ÇUBUK SOLUK OLCAK)

İŞTE SİZE MSN KOSP YANLIZ MOUSE LA BİYERE TIKLAMAYIN O ZAMN BOZULUR
AYRICA KUTULARI TOPLAMIO

KNİGHT ONLİNE NİYE GİRMİYOR


Arkadaşlar bende knight online oynuyorum ama evden ne zamandır giremiyorum.(1 hafta) ama duyduğuma göre maradonda yenilik yapılıyormus ama ben pek sanmıyorum knight online açıyorum sonra ad ve şifre bölümünü yazıyorum sonra şöyle dior server birşeyler dior hem yardım istiyorum arkadaşlar bilen varsa yorum yazsın ve doğruysa maradonda yenilik yapılıyor musuş bunu siz söliyim ama doğruysa saygılar

RECEP İVEDİK

Arkadaşlar gördüğünüz gibi bence bu aylık en çok konuşulucak film Recep İvediktir.Demin dediğim gibi çok konuşulucak ve çok güldürecek bir filimdir.Peki Recep İvedik rolunü güzel yapıyormu ben rolünü yapabildiği kadar güzel yapmaya çalışıyor ve yapıyorda.Ben Recep İvediği izlemenizi tavsiye ederim.SAKIN KAÇIRMAYIN







SAYGILARIMLA
EMEĞE SAYGI

Google Earth'ın 4.2 Sürümü(Yeni Sürüm)


Google Earth güncellendi.Güncellenen Google Earth'a; Küba, Ekvator, Haiti, Tayland ve Uruguay gibi ülkelerin de sokak isimlerini bulmak mümkün. Toplamda 26 ülkeye,cadde-sokak tanımlamaları eklendi.Ayrıca yeniden hazırlanmış olan "Earthquake" katmanı sayesinde son 40 yıl içinde meydana gelmiş birçok deprem hakkında bilgi edinilebilecek.Google Earth sizin bilgisayarınızda kurulu ise sanal yerküreyi bir kez yeniden başlatın ve güncelleştirin.Eğer sizin bilgisayarınızda

Facebook Kullanımı

2006'da kurulan sosyalleşme ağı Facebook, bugünlerde Türkiye'de de oldukça popüler. Evde, işyerinde, okulda çok sayıda insan önemli bir zamanını Facebook'ta profil güncelleyerek, sağa sola pençe atarak geçiriyor. Ancak bazı noktalara dikkat edilmezse Facebook ileride canınızı sıkabilir.

Facebook Türkçe Kullan

Şunu unutmayın, patron için Facebook'tan daha mükemmel bir radar olamaz. Dünyada Facebook'taki eylemleri yüzünden işinden olan insanlar var; birçok işyeri, okul ve kuruluşsa öğrencilerinin, çalışanlarının veya üyelerinin Facebook'a girmesini yasakladı.

Facebook üyesi binlerce kişi de 'privacy-gizlilik' seçeneğini topyekün göz ardı ettikleri için sıkıntılı anlar yaşadı, başlarını belaya bile soktu... İş aramak gibi profesyonel amaçlarla da kullanılan Facebook, saf anlamda sosyalleşmeyi sağlayan son yılların en önemli internet araçlarından biri. Ancak Facebook kullanmaya yeni başlayanların, yabancıların kendilerine ait bilgileri ne ölçüde görebileceklerini tayin eden gizlilik ayarlarına önemsemeden bodoslama dalması rahatsız edici sonuçlara neden oluyor.

İlişki düzeyini belirleyin:

Bir kişiyi tanıyıp tanımadığınızı tayin eden 3 pozisyon var. Facebook'a girdiğinizde size göre herkes yabancıdır; 'network' yani ağ, bir bölge, yer, okul veya şirket sakinlerinin oluşturduğu gruptur. Arkadaşlarınızsa karşılıklı olarak birbirinizi tanıdığınızı onayladığınız kişilerdir. Facebook'ta profilinize arkadaşlarınız gibi erişebilecek 'o benim 'arkadaşımsım' ama arkadaşım değil' seçeneği yok.

Gizlilik ayarlarını değiştirin:

'Privacy' birçoğunun Facebook kariyerine başladığında umursamadığı bir seçenektir. Ancak başlangıç ayarlarına göre ağınızda (network) olan herkes, size ait olan her şeyi görebilir. Türkiye'den yola çıkalım; Türk kullanıcıların büyük çoğunluğunun 'kafadan' Türkiye ağına üye olduğunu düşünürsek, bu ağdaki herkes, size ait olanları arkadaşlarınız kadar görebilir. Bir ağın mensubu değilseniz, bilgilerinizi sadece arkadaşlarınız görebilir. Ama ben mesela Türkiye ağına üyeyim, o halde yapmam gereken Privacy başlığı altındaki Profile'e girip, çıkan ekranda 'profile: only my friends-yalnızca arkadaşlarım' şıkkını seçmektir. Bu ekrandan e-posta adresinizi yalnızca arkadaşlarınızın görebileceği şekilde düzenlemeniz hatta 'Profile' başlığı altındaki birçok maddeyi arkadaşlarınıza özel olacak şekilde ayarlamanız menfaatiniz icabınadır.

Facebook'da geçirdiğiniz zamanı kimse bilmesin:

'Privacy' başlığı altındaki 'Newsfeed and mini feed'e mutlaka uğrayın çünkü, bu seçeneğin başlangıç ayarları, sizin Facebook'ta yaptığınız her eylemi yayımlıyor. Bu kadar küresel olmaya, Facebook başında sabahladığınızı başkalarının bilmesine gerek yok. Bu sosyalleşme ortamının, yaptığınız her şeyi herkesin görebileceği seyir defteri diye tanımlanabilecek 'mini feed' adında bir özelliği var. Yani sizin mesai saatinizde Facebook'ta ne zaman, ne kadar zaman geçirdiğiniz tespit edilebilir. Şimdilik bizim buralarda tutatanak tutacak siber işyeri polisleri yok gibi, ancak yine de temkinli olmakta fayda var. Bu yüzden en azından işteyken önce 'privacy', ardından 'news feed and mini feed'e girerek 'show times in my mini feed' seçeneğini iptal edip yaptığınız eylemlerin zamanının görünmesini engelleyin.

Arkadaşlarınız için gizlilik:

Başlangıç ayarlarında herkes arkadaşlarınızın listesini görebilir. Bu durum 'Poke, Message and Friend Request' ayarları kısmında 'Friends-arkadaşlar' seçeneğinden vazgeçerek ortadan kaldırılabilir.

Bir profesyonel, bir de kişisel profiliniz olsun:

Facebook arkadaşlarınızla şakalaşıp eğlenebileceğiniz bir ortam olduğu kadar, profesyonel/mesleki amaçlara da hizmet edebilir. Her ne kadar Facebook kurallarına aykırı olsa da iki profiliniz olsun, profesyonel profilde tam ad, mesleki durum, eğitim ve yalnızca sektörel bağlantılar olsun. Bu profil altında iş ve okul ağlarınıza takılın. Sulu değil profesyonel bir fotonuzu ekleyin ya da hiç eklemeyin. Kişisel ve özel profilinizdeyse isim, takma isim kullanabilrisiniz; soyadınaysa gerek yok ya da tek bir harfle ifade edin. Bu profille okul ve işyeri, meslek ağlarına bağlanmayın. Mesleki deneyiminizi paylaşmayın. İş e-posta adresinizi kullanmayın. Ve istediğiniz her şeyi yapın. Ancak iş ve özel arkadaşlarınızı birbirine karıştırmayın.

Herkesle arkadaş olmayın:

Şu kısacık Facebook kariyerimde en çok dikkatimi çeken şey, birçok insanın bir zombi açlığıyla arkadaş listelerini şişirme çabası oldu. Arkadaşlığa onay verdiğiniz kişilerin sizin arkadaşlarınızın bilgilerine erişebileceğini unutmayın.

Kimlik hırsızlığı:

Hakkınızdaki bilgileri kamulaştırmanın, kaba kimlik bilgilerinizin başkaları tarafından kullanılabilmesi riskini doğruyor ki bu bir başkasının 'sizin adınıza' başka bir sosyalleşme ortamında faaliyet göstermesi riskini doğuruyor.

Facebook gizlilik politikası:

Facebook ile yaptığınız anlaşma gereği, bu oluşum size ait bilgileri diğer şirketlerle paylaşabilir ya da satabilir, bunu unutmayın.

Paranoyakların dikkat etmesi gereken 5 nokta

• Facebook'ta size yönelik 5 erişim seviyesi bulunuyor; arkadaş, sınırlı, ağ, yabancı veya bloke...
• Gizlilik ayarları oldukça karmaşık; arkadaşlarınız dışında rahatsız edilmek istemiyorsanız hiçbir ağa üye olmayın.
• Duvarlara yazmak yerine özel mesaj gönderin. En kibar ifadesiyle duvar yazıları ileride size karşı delil olarak kullanılabilir.
• Geçirdiğiniz zamanı ve hatta olduğunuzu kimse bilmesin...
• Görülebilir seyir defterinize (mini feed) ince ayar çekin.

Vatan

KİM 1 MİLYON İSTER

Yeniden ekranlarımıza gelecek yarışma purogra mı eski adıyla kim 500 milyar ister Kenan ışığın sunumuyla yine ekranlarda.Bu yarışma bir bilgi yarışmasıdır bence bilgimizi geliştirmemiz için bu tür yarışma puroglamlarırna bakmalıyız mesale var mısın yok musun aslında para kazandıran bir yarışma ve güzelde ama bir şans işi bu nun yerine demin dediğim gibi mesela ahmet çakarla şansa bak kim 1 milyon istere bakabilir anca bu programlar çakışmıyorsa işte var mısın yok musunun tadını çıkarın.Kim 1 milyonu izlemenizi tavsiye ederim saygılarım la...

MSN'DE DİLİ DEĞİŞTİRME

İlk olarak http://www.hotmail.com 'a giriyoruz ve üye girişini yapıyoruz.Üye girişi yapıldıktan sonra sağ üst tarafta seçenekler(options) ve help(yardım) yazıyor.Buradan seçenekler(options) a tıklıyoruz.Açılan sayfadan sol tarafta kalın yazılmış bir menü görüceksiniz.Buradan Kişisel (Personel) yazısına tıklayınız.Açılan sayfadan dil(Language) 'e tıklıyoruz.Buradan da istediğiniz dili seçip tamam(ok) a basıyoruz.Böylece dil değişmiş oldu.

MSN'DE GİZLİ SORU DEĞİŞTİRME

İlk olarak http://www.hotmail.com 'a giriyoruz ve üye girişini yapıyoruz.Üye girişi yapıldıktan sonra sağ üst tarafta seçenekler(options) ve help(yardım) yazıyor.Buradan seçenekler(options) a tıklıyoruz.Açılan sayfadan sol tarafta kalın yazılmış bir menü görüceksiniz.Buradan Kişisel (Personel) yazısına tıklayınız.Açılan sayfadan gizli soru(Secret Question) a tıklayınız.Buradan da şifrenizi yazıp gizli sorunuzu seçip ve cevabını yazarak devam(continue) a tıklayınız.Böylece gizli sorunuz değişmiş oldu

MSN'DE ŞİFRE DEĞİŞTİRME

İlk olarak http://www.hotmail.com 'a giriyoruz ve üye girişini yapıyoruz.Üye girişi yapıldıktan sonra sağ üst tarafta seçenekler(options) ve help(yardım) yazıyor.Buradan seçenekler(options) a tıklıyoruz.Açılan sayfadan sol tarafta kalın yazılmış bir menü görüceksiniz.Buradan Kişisel (Personel) yazısına tıklayınız.Açılan sayfadan Parola(password) a tıklayınız.Buraya girip eski ve yeni şifrenizi yazarak devam(continue) a tıklayınız.Böylece şifreniz değişmiş oldu.

MSN AÇMA

Arkadaşlar aslında msn açmak çok kolay birşey.Size nasıl desem yeni bilgisayar kullanmaya başlayan biri için zor ama biraz araştırma yapsa her şeyi öğrenebilir şimdi ben size anlatayım:arkadaşlar ilk baş bir internet cafe ye yada eviniz de bilgisayar varsa windows live messengerin olduğu yere basın sonra windows live ID için kaydola basın sonra karşınıza; kaydolun.oturum açın.Bir şeyleri başlatın,
live kullanıyor musun,daha fazla bilgi edinmek istiyormusunuz yazıları çıkacak biraz aşağıya doğru baktığınızda kaydol yazar siz kaydola basın sonra gereken yerleri doldurun(ad email gibi yerler) sonra kabul ediyoruma basın windows live messengeriniz kullanılmaya hazırdır.